AIK Bandys förutsättningar att spela sina hemmamatcher på Bergshamra IP

EDIT 2 mars: Läs mitt svar i DN på den kritik som AIK Bandy förde fram i gårdagens DN. 

Ikväll spelar AIK Bandys herrlag en viktig kvalmatch. Den kan ta dem från Allsvenskan till Elitserien (som är den högsta nationella serien för bandy).

Tyvärr har AIK Bandy varit tvungna att med kort varsel flytta matchen från Bergshamra IP där de vanligtvis håller till med sina hemmamatcher. Matchen spelas i stället i Fagersta. Igår skrev jag om detta på AIK Bandys Facebooksida (som har över 5 tusen följare) och mötte förståelse.

Jag hoppas som sagt att AIK Bandy lyckas ta sig upp till elitserien. Oavsett om det sker eller ej, så kommer AIK Bandy och Solna stad att behöva resonera om vilka investeringar som eventuellt ska göras vid Bergshamra IP om AIK Bandy ska kunna spela så många som möjligt av sina hemmamatcher där även då temperaturen är långt över det normala för årstiden.

I dagens DN läser jag följande:

”… för dåliga resurser från Solna stad … Man kan sammanfatta det som att stödet från staden är för dåligt”, säger klubbens vice ordförande Marco Engborg.

Ja, det kan man ju tycka. Det är i och för sig en klubbstyrelses uppgift att tycka det och i första hand bevaka sina egna intressen och verka för den egna klubbens bästa.

Som kommunpolitiker i Solna har jag däremot en mängd intressen som måste vägas ihop:

  • Vuxnas idrottande ska vägas emot verksamhet för barn och ungdomar.
  • Satsningar som kommer elitverksamhet till del ska vägas emot breddidrott.
  • Olika idrotter ska vägas mot varandra.
  • Hela stödet till idrotten ska vägas mot allt annat som Solnas skattebetalares pengar ska användas till: Skolor, konstmuseum, barnomsorg, snöröjning, dricksvattenförsörjning, bibliotek, offentlig konst, socialtjänst, LSS-bostäder, avlopp, vuxenutbildning, nationaldagsfirande, äldreomsorg, vägar, nyanländas etablering, bostadsbyggande, kulturskola, brandförsvar, fritidsgårdar, …, …, …, …

AIK Bandy och Solna stad ska självklart ha en öppen och direkt dialog om prioriteringarna. Däremot gagnas inte saken av att man för samtalet via media.

Läs hela artikeln i DN

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s