Nya nationalarenan medför uppsving för restauranger

Först bevistade jag invigningen den 27 oktober. Sedan såg jag Sverige-England den 14 november. Sedan dess har det varit ytterligare några evenemang på Friends Arena utan att jag varit där.

Tydligt är att restaurangerna i arenans omgivningar upplever att stort uppsving. Jag är stamgäst hos flera av dem och de jag har pratat med bekräftar bilden.

Restaurang Pomona i Frösunda har mycket folk under evenemangsdagarna och till slut helt fullsatt timmen innan evenemanget startar. Grekiska Kolgrillsbaren och Grillstugan vid Frösunda Torg säger samma sak. På ”Greken” måste man boka bord om man ska vara säker att få plats. Går man förbi någon av pizzeriorna så är det fullt. Sazna vid Solna station – samma sak. Jag har till och med sett något som närmast ser ut som en personalmatsal vid Dalvägen som höll öppet och var fullsatt en timme före matchen Sverige-England.

Bilden är säkert densamma i hela Råsunda och Solna centrum med alla de barer och restauranger som finns där. Förmodligen får man räkna med att det också är andra näringar i Solna som upplever samma sak. Arenan drar till sig folk. Folk som inte bara behöver mat och dryck. Någon passar säkert på att klippa håret, någon annan köper en kvällstidning och en påse godis, en tredje får syn på en trevlig lägenhet i skyltfönstret hos en mäklare.

Allt detta är bra för Solna och för oss som bor här. Vi hamnar på kartan och får ett uppsving som vi inte skulle ha fått utan Friends Arena.

Betecknande är också att de olyckskorpar som fortfarande för några månader sedan menade att arenan var en dålig idé nu, i takt med att man märker vilken positiv effekt den har, tystnar allt mer.

Läs mer om de positiva effekterna av Friends Arena här:

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nya nationalarenan medför uppsving för restauranger

 1. Bo Grahn skriver:

  Din blogg är som en mini-PR byrå som stoppar undan det negativa och bara tar fram det positiva.
  Men som en bumerang kommer den till slut tillbaka i sin bana och slår oss alla i nacken.

  Gilla

  • Tycker du det? Då undrar jag om du läst ordentligt. Jag tar faktiskt upp och pekar också på utmaningar med och negativa effekter av bygget av arenan och Arenastaden. I andra inlägg kan du läsa både om trafikstörningarna och om risken för att Råstasjöns värden spolieras.

   Jag tycker att det krävs att man balanserar. Både i fråga om vad man ser och när det gäller hur man uttrycker sig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s