Föreningen Vi i Frösunda

Jag blev igår vald till ordförande i föreningen Vi i Frösunda. Det blir en rolig och spännande uppgift med en lagom blandning av att förvalta något som fungerat väl under lång tid och att tillföra något nytt och eget.

Övriga styrelsen är toppen, och det kommer att gå hur bra som helst.

Vi i Frösundas medlemmar är bostadsrättsföreningarna i Frösunda. Deltagande i mötena är ordföringar och andra från respektive BRF-styrelse. Syftet var till en början att skapa trivsel för boende i området genom att anordna sådant som Frösundadagen och annat liknande.

Tidigt blev också föreningen ett forum för BRF-styrelserna att samverka. Exempelvis har vi den vägen gjort en gemensam upphandling av fiberopisk kabel och blixtsnabbt bredband till en massa fastigheter här. Snart passerar vi 1.500 anslutna hushåll och då sjunker kostnaden ytterligare.

Den typen av samverkan kan spridas till många andra områden som teknisk och ekonomisk förvaltning, hissar, städning, trädgårdsskötsel, el o.s.v.

Det nya som jag vill tillföra är att göra Vi i Frösunda till mer av en intresseförening som kartlägger och formulerar Frösundabornas ”vilja” i olika frågor. Det kan handla om trafik, parkering, kommunal och annan service i området m.m. Om vi formulerar förankrade och genomtänkta ståndpunkter, så kan vi med tyngd agera i dialoger med Solna stad, SL, Trafikverket, företagen i området o.s.v. Och veta att vi har ett stort antal boende bakom oss.

Ikväll höll jag i mitt första ”ordförandemöte”. Där kom det upp så pass mycket ”material” att det kommer att räcka till två fullmatade och konstruktiva möten efter årsskiftet också.

– Posted using BlogPress from my iPad

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s