Låt Solna växa till 80.000 år 2025! Men varför?

(FP) och övriga partier i Solnas politiska ledning vill att staden ska växa från dagens 69.000 invånare till 80.000 år 2025.

I valrörelsen fick jag en helt berättigad fråga: ”Varför”?

Ja, man kan ju till att börja med vända på frågan.

Varför skulle det vara önskvärt att HINDRA dessa 11.000 nya invånare från att bosätta sig i Solna?

Många vill flytta till Solna. Det som bromsar är bostadsbristen. Och möjligen politiker som inte vill att vi ska bli fler. Låt oss bygga bostäder så att fler får plats här! Förutsatt att vi hanterar miljöeffekter, trafikutmaningar o.s.v. på rätt sätt förstås.

Barnfamiljer bjuder över varandra för att komma över bostäderna i våra nya stadsdelar. Bygg fler! De barnen är vår framtid.

Studenter älskar Solna och vill flytta hit ‘en masse’. Solna kan hjälpa till att åtgärda den skamliga bristen på studentbostäder i Stockholmsområdet. Det står studieplatser TOMMA på SU för att tjejerna och killarna som skulle gå där inte fick tag i en bostad. Bygg och välkomna dem! Det mår både studenterna, Solna och Sverige bra av.

Hyresrätterna är också en bristvara. Bygg nya för att ersätta de som ombildas till BR + bygg nya därutöver! (…så att balansen mellan BR/HR stannar kvar runt dagens 50/50.)

Trygghetsboenden för äldre. Samma sak. En bristvara som inte räcker till för de äldre Solnabor som önskar ett sådant alternativ. Bygg!

Ett sista exempel: När vi i Solna tar emot flyktingar så lyckas vi bättre än de flesta kommuner i landet med att integrera dem. Mediantiden för att få jobb lär vara 7 år i riket i snitt. Efter 7 år är det bara hälften som har jobb! I Solna har 80% av flyktingarna jobb inom tre år. Återigen är det bostadsmarknaden som sätter gränserna för hur många vi kan ta emot. Bygg, så minskar behovet av flyktingmottagande i andra kommuner (som är mindre framgångsrika i integrationsarbetet)!

Bygg och ta emot 11.000 (till att börja med) nya Solnabor med öppna armar!

PS

Hur många av dagens Solnabor föddes här förresten? Var glada att ”någon” tillåtit Solna att växa under de senaste 20 åren! Annars hade det fortfarande funnits plats bara för 52.000 personer här. Frösunda som jag själv bor i hade inte existerat som stadsdel.

– Posted using BlogPress from my iPad

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s