Ridverksamheten i Huvudsta

Det har uppstått frågor om hur det planerade utegymet vid Huvudsta strand påverkar verksamheten för Hufvudsta ridskola.

Som politiskt ansvarig för både stadens idrottsanläggningar och för stadens stöd till föreningslivet (där Hufvudsta ridskola berörs dubbelt) vill jag poängtera följande:

  1. Solna stad ser långsiktigt positivt på Hufvudsta ridskolas verksamhet. Ridskolan fyller en viktig funktion i stadens utbud av fritidsaktiviteter för Solnas barn och unga och den ska naturligtvis ha rimliga förutsättningar för sin verksamhet.
  2. Jag är också positivt inställd till det utegym som är på väg att etableras i samma område. Det gör Solna stad i samarbete med Generation Pep och Fabege. Detta är ett viktigt tillskott i det utbud staden vill tillhandahålla för att folk ska kunna röra på sig mer.
  3. När det gäller dragning av ridspår så ska vi självklart ordna det så att båda verksamheterna samsas. Det gäller för övrigt också andra intressen som finns i samma område. Där finns Augustendals 4H-gård, en uppskattad pulkabacke, en lekpark och dessutom gång-, cykel och biltrafik.

I en storstadsregion blir det ofta trångt om utrymmet, och Huvudsta strand är inget undantag. I den fortsatta planeringen av hur området ska utnyttjas kommer man självklart att ta hänsyn till och väga samman allas intressen.

Redan förra veckan samlades representanter för kultur- och fritidsförvaltningen, tekniska förvaltningen och ridklubben för att se på hur man kan planera detta bra. Denna vecka samlas man igen för att diskutera vidare.

Jag är säker på att det här kommer att lösa sig på ett bra sätt.

Edit kvällen 25/2:

För att skaffa mig en egen bild av det hela så deltog jag idag i ett möte mellan förvaltning och ridverksamheten där vi tittade på olika alternativ och detaljer i lösningen när man nu behöver flytta på ridvägen som leder från stallet åt sydost och österut.

Det kommer att lösa sig bra.

Mötet hade faktiskt mer fokus på gårdagens fruktansvärda händelse där en ryttare till häst blev attackerad av två hundar. Hundarna skrämde och bet hästen som slängde av ryttaren och skenade längs gång- och cykelvägar och nerför trappor tillbaka till stallet där den till slut kunde fångas in.

Den händelsen oroar ridverksamheten mer än om man måste flytta en ridväg till ett läge som på vissa sätt faktiskt är bättre än det nuvarande.

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ridverksamheten i Huvudsta

  1. Uffe Ekesåter skriver:

    Låter positivt

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s