Strandbadet vid Huvudsta strand: Bra att överklagandet ogillades

Lokaltidningen Vi i Solna rapporterar att Förvaltningsrätten avvisade det överklagande som en lokalpolitiker i Solna hade lämnat in.

Lars-Ove Löf ville stoppa bygget av ett strandbad som jag är övertygad om att Solnaborna (och säkert en och annan Stockholmare eller Sundbybergare) kommer att uppskatta när det står klart inför nästa badsäsong.

Det här är positiva nyheter.

Bilden tagen vid den plats längs Huvudsta strand där vi förhoppningsvis får se ett strandbad nästa badsäsong. Foto: Anne-Lie Elfvén

Jag tycker att det i grunden är bra att det finns möjlighet att överklaga kommunala beslut. Det är en viktig del i ett demokratiskt och rättssäkert samhälle.

Men ibland missbrukas möjligheten att överklaga. Vissa gånger är det någon som överklagar bara för att man vill slänga grus i maskineriet och att saker som man inte gillar åtminstone ska fördröjas. Andra gånger gör man det bara för att skaffa sig en politisk poäng.

Exakt vilka grunder just den här ”överklagaren” hade var lite oklart för mig. Det handlade nog mest om formalia.

Hur som helst – vi får väl se om han överklagar till Kammarrätten.

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Strandbadet vid Huvudsta strand: Bra att överklagandet ogillades

 1. Inger Forsblom skriver:

  Som boende i Huvudsta (nära Huvudsta strand) sedan 45 år tillbaka, är det med stor förvåning jag plötsligt får mig serverat att solnaborna i åratal efterlyst ett strandbad???!! Utomhusbadet (bassängbad med vuxen-och barnbassänger) vid Huvudsta strand har mig veterligen varit mer än tillräckligt! Bara det har under högsommartider skapat oerhörda parkeringsproblem, som vi sannerligen inte behöver mer av.
  Dessutom – har någon kommunpolitiker i beslutande ställning beaktat hur nära biltrafiken badet kommer att ligga? Vore jag småbarnsförälder skulle jag inte ha en lugn stund med detta i åtanke och meningen med att åka och bada är väl att kunna njuta och koppla av. Och inte nog med det; ingen muddring kommer att ske (enligt entreprenören)! Senast idag (11/12-17) när jag passerade den tänkta platsen för strandbadet, flöt det träbitar, frigolit, plastpåsar, snören och diverse oidentifierat omkring, för att inte tala om allt glas i form av större, mindre och minimini- bitar!
  Tror ni att en u-formad bryggkonstruktion ska förhindra dessa förekomster? En noggrann undersökning av sjöbotten inkl. muddring är nog bland det första som krävs för att planera anläggandet av ett strandbad!
  Nej, placera badet (om det nu verkligen finns ett behov??) mellan Solna Strand och Biddlesberg!
  Stora gräsmattor, inga bilar, cyklar finns ju tyvärr även här, precis som vid Huvudsta Strand, vatten och avlopp kan med all säkerhet dras från ”lyxboendet” i Biddlesberg till en rimlig kostnad, (för badet är väl planerat för mångårig framtid???) och förhoppningsvis är sjöbotten där i bättre och badvänligare skick!
  Låt oss fotgängare få behålla den enda cykelfria gångväg, som finns i Solna; den mellan 4H-gården och Båtcaféet! Den är inte lång och inte helt fri från cyklister (de har ju egna trafikregler!), men än så länge en ”fristad” för joggare, unga, gamla, hundägare och dagisgrupper m.fl.
  Jag avslutar mitt inlägg i debatten med att undra varför inget samrådsmöte hållits i ärendet?
  Inger Forsblom

  Gilla

  • Hej Inger,

   Jag kan verkligen intyga att många har efterfrågat möjligheten att bada vid någon av Solnas stränder. Inte minst har det märkts genom den positiva reaktion vi fått vid tillfällen då någon (ibland lokalpolitiker) fått en insändare införd om saken i någon av lokaltidningarna.

   Parkeringsutmaningarna finns där säkert – men så här det ju med allt vi företar oss här i staden. Vi kan ju inte gärna begränsa oss till att inrätta attraktiva verksamheter endast där det finns lediga parkeringplatser. Då skulle inte mycket bli gjort i Solna. Tanken är ju att man i första hand ska ta cykel eller en promenad till strandbadet. Ordentlig cykelparkering kommer att ordnas.

   Bottenförhållandena kommer att säkerställas.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s