Raul Wallenbergskolan i Järvastaden snart klar

I morse var jag med på en visning av Raul Wallenbergskolan i Järvastaden. Den börjar bli klar inför skolstart i höst då man går igång med F-3 och förskola i samma lokaler.

RWS1

Rektor Eva Arfwedson berättar för de båda närmast berörda kommunalråden om skolan som börjar bli klar. I mitten: Marianne Damström Gereben (L) och t.h. Peter Edholm (L) som ansvarar för förskola och skola respektive kultur och fritid. Foto: Anne-Lie Elfvén

Särskilt fokus hade jag på de lokaler som vi från Kultur- och fritidssidan kommer att använda. Lokaler för fritidsklubb, idrott och kultur. Såg bl.a. en fin danslokal! Vi pratade om det samarbete skolan etablerat med Solna kulturskola och med flera idrottsklubbar som kommer att vara delaktiga i fritidsverksamheten.

Vi pratade också mycket om säkra skolvägar. När skolverksamheten drar igång i höst så pågår fortfarande bygge av skolhus 3 och 4. Men så som de beskrev trafiksepareringen och flödena så verkar de ha tänkt rätt.

Hela processen påminner mycket om när vi byggde Ulriksdalsskolan (kommunal skola F-9) för några år sedan. Först är det en lång period med prat, beslut och planer. Man undrar om det ska bli klart i tid. Sedan ramlar det på i rask takt. Nu är det mer påtagligt. Husen står där, lärare och övrig personal har anställts, det kommer leveranser varje dag med spisar, läromedel, möbler och lekredskap. Precis som i Ulriksdalsskolan så imponerades jag av skolköket.

Det blir fint. Det doftar nytt. Det hänger förväntan i luften.

Det är bara förskole- och skolbarnen som saknas. Men de är tillräckligt många antagna för att fylla upp 4 paralleller F-2 och lite färre i ÅK 3.

 

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s