Förvånande tjuvnyp från (S)-politiker

Förvånad blev jag när jag igår deltog vid Råstahems Folketshusförenings årsstämma.
 
(Det gjorde jag eftersom Solna stad genom Kultur- och fritidsnämnden är medlem och en av delägarna i föreningen. Jag gick dit i egenskap av ordförande i nämnden,)
 
När ordföranden berättade om det gångna årets verksamhet, så konstaterade han att Folkets Hus i Solna upplåter utrymme för konstutställningar. Det är bra. Jag är för övrigt glad över mycket av den verksamhet på kulturens område som Folkets Hus ordnar. Trots att verksamheten oftast genomsyras av arbetarrörelsens socialistiska värderingar.
 
Men Folketshusföreningens ordförande kunde inte låta bli att dela ut ett tjuvnyp genom att påpeka att stadsbiblioteket i Solna (som jag ansvarar för) minsann har minskat på den yta som står till förfogande för just den sortens utställningsverksamhet. Det är förvisso sant, men ändå ett märkligt påpekande.
 
Folkets Hus befolkas ju av idel Socialdemokrater. Flera av deltagarna vid årsstämman är aktiva S-politiker. Så också ordföranden som fällde den här kommentaren.
 
Jag kan inte låta bli att visa ett utsnitt ur Socialdemokraternas budgetförslag för 2017:
 
Skärmklipp
(S) vill visserligen lägga 819 tusen kronor mer än Alliansen på Kultur- fritidsnämndens budget. Budgeten är på totalt 154 miljoner kronor så det motsvarar 0,5% mer än Alliansen.
Men – när det gäller just biblioteken i Solna så vill (S) dra ner på kostnaderna för verksamheten med 2,1 miljoner kronor. Se min färgmarkering ovan.
.
(S) tänker sig att man genom att samverka med Sundbyberg ska kunna göra en så stor besparing. Det är de nog ensamma om att tro på. Det enda realistiska sättet att dra ner på kostnaderna med över 2 miljoner från ett år till ett annat är att minska på öppethållande och personal eller att stänga någon filial.
.
Då blir det lite märkligt att en Socialdemokrat, aktiv i politiken här i Solna, delar ut tjuvnyp till den enda Allianspolitikern i rummet för att biblioteket har minskat på de kvadratmetrar som används till konstutställningar. Han borde nypa någon av sina (S)-kollegor i stället.
.
Just sayin’ …

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s