Hur gör vi med kungahuset? Jag vet. Det är enkelt!

Kom att tänka på det här gamla blogginlägget som jag skrev för ganska exakt två år sedan.

Peter "Frösundaliberalen" Edholm (L)

Ett simpelt 4-punkt-program. Så här gör vi:

 1. Kungen meddelar att han avser att abdikera.
 2. Victoria deklarerar att hon hellre är en folkvald statschef än en som ärvt sitt ämbete.
 3. Vi genomför de nödvändiga förändringarna i våra grundlagar för att inrätta en valmonarki. Det är inget nytt och fullt möjligt.
 4. Vi går till allmänt val och väljer vår statschef – låt oss säga för en period om förslagsvis 8 år.

  (Jag kan för egen del tänka mig att rösta på Victoria Bernadotte. Få andra personer förefaller vara bättre lämpade för jobbet.)

Enkelt!

Visa originalinlägg

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hur gör vi med kungahuset? Jag vet. Det är enkelt!

 1. Lars-Ove Löf skriver:

  Kan vi inte börja med demokrati i Solna….lyssna på de dryga 10.000 personer som bemödat sig att skriva under Rädda Råstasjön. Kan inte Solna kommun vara först med öppenhet, sluta med dribblandet runt ägande vid det som rör arenan, och låta bli bygga norra och östra delen av Råstasjön.

  Jag vill se er kommunalpolitiker stå upp för vad ni gör, och inte gömma transaktionerna i en samling bolag vilket bland annat beskrivs väl i denna artikel.

  Gilla

  • Lars-Ove,

   Där har vi tre skilda frågor.

   För det första – demokrati i Solna. Jag tycker att Solna behöver ett större mått av öppenhet, insyn och inflytande för medborgare. Den saken har jag kommenterat i ett blogginlägg som jag gjorde nyss med anledning av en intervju som Tidningen Solna gjorde med mig.

   För det andra – frågan om Råstasjön. Jag hoppas att du inte menar att den politiker som tycker annorlunda än du och nätverket gör med automatik är att betrakta som odemokratisk. Man kan nästan får för sig det när man läser din kommentar.

   Jag har, mer än de flesta (alla?) andra lokalpolitiker i Solna varit öppen för och lyssnat på nätverket Rädda Råstasjön. Jag har informerat mig och tagit intryck. Det kan du läsa om i flera olika inlägg jag gjort. Däremot har jag inte kommit till samma slutsats som nätverket (att det ska vara NOLL bebyggelse). I stället har jag och övriga FP-ledamöter landat i ett förslag som medför VISS bebyggelse och ett par andra åtgärder kopplade till frågan om bebyggelsen.

   För det tredje – frågan om att stå för vad man gör och vad man tycker. Det gör jag. Det är lite tråkigt att du får det att låta som att jag ”dribblar”, inte ”står upp för vad jag gör” och ”gömmer” någonting. Har du sett minsta tecken på att jag farit med osanning, inte skulle vara konsekvent, att jag säger ett men gör ett annat – då vill jag veta vad du menar.

   Bolagskonstruktionerna som du hänvisar till har jag inga synpunkter på. Att de blir komplexa kan jag ha viss förståelse för när det är flera delägare och en av dem är en kommun. Däremot tycker jag att det skulle vara bra om vi hade mer av öppenhet och insyn för både medborgare och fritidspolitiker.

   Gilla

   • Lars-Ove Löf skriver:

    Bra att du verkar för större öppenhet – det är något som Solnas politiker verkligen behöver träna på. Och eftersom du är en av politikerna som accepterar att man döljer saker genom bolagskonstruktioner, så vore det trevligt om du kunde hjälpa till att ge oss öppenhet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s