Arenastaden – ett POSITIVT begrepp!

Glasmästare i Arenastaden

På min vindruta satte någon denna flyer.

Det var ett företagsamt och intelligent tilltag att gå runt och sätta sådana lappar just på de bilar som har stenskott i vindrutan.

Men det jag lade märke till var adresserna längst ner på flyern. När den här glasmästaren anger var de finns, så står där Kista, Östermalm respektive Solna Arenastaden.

Inte Solna, inte Dalvägens industriområde utan här används alltså begreppet Arenastaden – kanske för första gången (?) i reklam producerad av någon näringsidkare i området (utöver de parter som är delägare i bolagen förstås).

Medan andra gör allt de kan för att misstänkliggöra, baktala, och svärta ner hela projektet genom överdrifter, halvsanningar eller rena lögner så har alltså en glasmästare med huvudet på skaft förstått att stadsdelen Arenastaden och dess namn snarare är något positivt som man gärna förknippas med.

Jag är övertygad om att också övriga som bor i, har företag i eller besöker Solna med tiden inser detta. Det gör man antagligen i takt med att Arenastaden reser sig ur det som tidigare var Solnas skräpiga bakgård – ett nedgånget och delvis förgiftat industriområde.

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Arenastaden – ett POSITIVT begrepp!

 1. Pingback: Friends Arena medför uppsving för restaurangnäringen i Solna | I Folkpartiets Solna

 2. Pingback: Nya nationalarenan medför uppsving för restauranger | Frösundaliberalen

 3. hamzaspappa skriver:

  Problemet är väl snarare vad arenastaden är…
  En gökunge till monsterarena med tidernas glädjekalkyl för driften. (Hur man skall lyckas gräva upp Michael Jackson och få honom att ge ett tjugotal utsålda konserter om året är fortfarande en gåta.)
  Å andra sidan så får vi ännu fler hennes & mauritz att gå och handla i. Kanske ett par kedjecaféer. Ett par snabbmatsställen. Indirekt miljöpåverkan av det, vart finns de kalkylerna?

  Samtidigt så försvinner den sista kommunala servicen i Hagalund när Fridhemsskolan nu läggs ner med stöd av (fp). Skönt tycker vi här uppe på höjden i Blåkulla. Vi har ju fått en arena och ett shoppingcenter istället. Ja, nu ligger det ju inte i Hagalund, men vi kan ju se det i alla fall.

  Varma hälsningar från B-laget.

  Gilla

 4. Frösundabo sen -98 skriver:

  Såvitt jag kunde se satt dessa lappar på varenda bil i närheten av min. Själv hade jag låtit byta vindruta bara två dagar tidigare, så särskilt ”intelligent” kan jag verkligen inte hålla med dig om att den reklamkampanjen var … Missriktad och generaliserande är de två första ord jag kommer på.

  Gilla

 5. Joakim skriver:

  Jag tror ”Arenastaden” kommer bli ett starkt varumärke.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s