Utveckla Bergshamra IP

För Liberalerna är det viktigt att så många barn och unga som möjligt får möjlighet att delta i idrott eller andra fritidsaktiviteter.

Sara Stjärne (L) och Peter Edholm (L). Båda kandididerar för Liberalerna i kommunvalet i Solna. Sara boende i Bergshamra.

Fysisk aktivitet medför så många positiva saker. Man mår bättre och forskning har visat på tydliga samband mellan pulshöjande aktivitet och förbättrade kunskapsresultat i skolan.

Idrott i föreningsdriven verksamhet betyder också att man kommer in i ett socialt sammanhang och utvecklar stöttande nätverk. Dessutom kan ett livaktigt idrottsliv medverka till en bättre integration av nyanlända solnabor.

Våra idrottsanläggningar ska därför vara moderna och ändamålsenliga och nu vill Liberalerna lägga lite extra kärlek på Bergshamra IP. Det är en pärla bland länets idrottsplatser, och med ganska små medel kan den göras mer attraktiv och locka fler till både spontant och organiserad fysisk rörelse.

Vi vill…

1) Bygga ett tak över läktaren.

Det har framförts som ett önskemål både från publik och idrottsklubbar som använder den stora planen för amerikansk fotboll, fotboll, bandy och skridskoåkning för allmänheten.

2) Renovera löparbanorna.

I och med att vi på vintrarna fryser is på planen innanför löparbanorna så slits löparbanorna hårt. Banorna behöver därför lite extra kontinuerligt underhåll för att kunna användas hela den isfria säsongen.

3) Renovera omklädningsrum m.m.

Bergshamra IP har några år på nacken och nu är det dags att göra ett omtag i de omklädningsrum, duschar och toaletter.

4) Skapa bättre utrymmen för idrottsklubbarna

Förutom omklädning, dusch och toalett behöver idrottsklubbar och lite andra biutrymmen. Plats för något litet kansli, förråd o.s.v. Detta är det ont om vid Bergshamra IP och vi vill att man tillskapar mer av sådana utrymmen.

5) Bygg en parkourbana eller annan spontanrörelse

Det finns ytor inom idrottsplatsen som kan användas för mer spontan rörelse – som inte behöver bokas i förväg via en idrottsklubb. Det kan till exempel vara en parkourbana.

6) Rusta upp utegymet

I direkt anslutning till idrottsplatsen finns ett enkelt utegym. Detta behöver rustas upp och kan eventuellt flyttas in på själva idrottsplatsen så att det blir utgångpunkt för dem som använder motionsspåren i området.

I detta arbete vill Liberalerna också…

  • Att idrottsplatsen miljösäkras så att inget av gummigranulatet i konstgräsplanerna lämnar idrottsplatsen. Här skall Solna stad ha en noll-vision.
  • Noga bevaka tillgänglighetsaspekterna. Alla Solnas idrottsanläggningar ska vara tillgänglig för alla och fungera både för idrottare och för publik med olika funktionsnedsättningar.
  • Se över de vägar till och från anläggningarna som barn och unga använder så att de är säkra. D.v.s. samma resonemang som i vårt påbörjade arbete med säkra skolvägar i Solna.
  • Förbättra möjligheten att ta sig med cykel till anläggningarna. Det inkluderar att man ordnar med cykelställ.

Se också Liberalernas vision för ett Idrottens Hus vid Solnahallen/Skytteholms IP.

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s