Torpet flyttar till nya lokaler – i Bagartorp

Fritidsgården i Bagartorp har länge huserat i en byggnad på fd Bagartorpskolans skolområde som vi vet ska rivas på lite sikt. Nu rycker ”på lite sikt” allt närmare och vi har från Alliansens sida valt mellan att antingen flytta verksamheten till Järvastaden eller låta den uppskattade tonårsverksamheten finnas kvar i Bagartorp.

Vi har valt det senare. Torpet blir kvar i Bagartorp.

För något år sedan beslutades att Torpets verksamhet skulle flytta till Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden, men det utlöste en hel del protester, synpunkter och motförslag. Jag fick ta emot en protestlista och det trycktes upp kampanjknappar. Jag tog intryck av goda argument och vi ändrade beslutet. I första hand – det jag vågade lova i mars 2017 – sade vi att Torpet skulle få vara kvar i nuvarande lokaler under 2017 och 2018. Det beskedet har gällt ända sedan dess.

Men nu flyttar vi alltså Torpets verksamhet till nya lokaler. Inte till Järvastaden, utan till en annan adress i Bagartorps centrum. Mindre än 100 meter från nuvarande lokal.

2017-11-21 17.49.49

Jag fick en knapp av en av ungdomarna när protestlistan lämnades över. Den har jag sparat eftersom jag tänkte att jag nog en dag ska kunna annonsera att det finns en långsiktig plan för att ha Torpet kvar i Bagartorp.

Läs mer i lokaltidningen Vi i Solna.

Det här med att Torpet blir kvar i Bagartorp är en del i ett större projekt för att förnya och blåsa nytt liv i stadsdelen. Läs pressmeddelandet om allt det andra som också händer i Bagartorp.

 

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Torpet flyttar till nya lokaler – i Bagartorp

 1. Peter skriver:

  Flytten av torpet är vara temporär då lokalerna de flyttar till har rivningskontrakt, då ni planerar två enorma höghus där fastigheten står idag. Så vad kallar vi då detta? Konstgjord andning i förhoppning att blåsa boende i området och fiska röster…

  Gilla

  • Hyresavtalet för Nya Torpet är på 2 år till att börja med med möjlighet till förlängningar därefter med 6 månader i taget. Du kallar det ”konstgjord andning” och att ”fiska röster”, men då då misstar du dig .

   I pressmeddelandet står nämligen följande att läsa:

   ”I samband med den fortsatta utvecklingen av Bagartorp kommer frågan om nya lokaler för fritidsverksamheten att beaktas.”

   Det betyder i klartext man man, den dagen byggnaderna i Bagartorps centrum ska ersättas med nya, kommer att ta med i planerna det behov fritidsverksamheten (idag = Torpet) har av lokaler.

   Gilla

 2. Pingback: Mötesplats Bagartorp – ett lyft för stadsdelen | Peter "Frösundaliberalen" Edholm (L)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s