Fair blir ny driftentreprenör för Solnas tre bad

Det var Fair Utveckling AB som vann den upphandling av driftentreprenör för våra bad som har genomförts under de senaste månaderna. Beslutet om att anta budet från Fair fattades i Kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 17 november efter att tre inkomna anbud hade utvärderats.

Dagens driftentreprenör är Medley AB. De lämnar alltså över driftansvaret till Fair Utveckling AB den 1 april 2017. Fair Utveckling AB ägs av en av grundarna till Medley AB men som sedan en tid tillbaka inte längre har några kopplingar till Medley AB.

Driftentreprenaden innebär att Fair sköter om inte bara Vasalundsbadet (inomhus året runt) utan också Solnas båda utomhusbad – Huvudstabadet och Svedenbadet som är öppna sommartid.

För Solnaborna blir förändringen smidig. Badtaxorna förblir desamma och årskort som köpts kommer att gälla även efter att Fair tillträtt. Solnas skattebetalare vinner också på detta eftersom kommunens kostnad med den nya entreprenören minskar något.

Mer om Fair:

FAIR är ett nystartat bolag, men i FAIRs ledning finns två av landets mest erfarna profiler i bad- och friskvårdsbranschen, Caj Perrin och Maria Karlsson. Caj har arbetat med att utveckla verksamheten i landets simhallar i mer än 20 år. År 2001 var han med och grundade Medley som idag är det ledande bolaget i branschen. Fram till våren 2016 var han chef för affärsutveckling. Maria Karlsson har jobbat med bad och friskvård sedan 2001. År 2008 blev hon platschef i Växjö simhall, därefter regionchef för Medleys alla simhallar i Skåne och Småland. Under de sista åren i Medley, fram till sommaren 2016, var hon operativ chef.

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s