Tack för förtroendet!

Igår kväll samlades (FP) i Solna till ett av de viktigaste mötena under hela mandatperioden. Det var ett medlemsmöte där vi bestämde oss för vilka personer vi vill se i vart och ett av de kommunala förtroendeuppdrag som är (FP):s efter valet.

Det är ett imponerande lag vi har satt samman och valberedningen hade inga problem att hitta kapabla och intresserade kandidater till de olika posterna.

Den kompletta listan med (FP):s förtroendevalda publiceras under dagen här.

Själv blev jag nominerad till ett otroligt spännande uppdrag som kommunalråd med ansvar för Kultur och Fritid.

(Jag säger nominerad efter det egentliga valet förrättas i kommunfullmäktige tisdagen den 25 november.)

Kultur- och Fritidsnämnden (KFN) ansvarar för en lång rad saker där man särskilt kan lägga märke till bibliotek, kulturskola, fritidsverksamheter för barn och ungdom, lekparker, idrottsplatser, stöd till idrott och annat föreningsliv, evenemang m.m. Det är  verksamheter som är viktiga både för Solnas medborgare och för Folkpartiet. Det har under en lång följd av år också varit (FP) som styrt nämnden.

Läs mer om Kultur- och Fritidsnämndens verksamhet: Idrott och fritid och Kultur och Bibliotek.

Det ska bli väldigt intressant och kul att få ta över efter Marianne Damström Gereben i att leda KFN under de kommande fyra åren och jag återkommer på min blogg med redogörelser för vad jag och övriga Allianspartier vill åstadkomma på kultur- och fritidsområdet och vad som händer inom det politikområdet.

Men innan dess kommer Solna-styrets (M, FP, C, KD) regeringsprogram för den kommande mandatperioden att publiceras på stadens hemsida. På måndag (den 24 november) antar kommunfullmäktige budget och verksamhetsplan för 2015. I dessa dokument och beslut läggs en viktig grund för verksamheten under 2015 och de följande åren.

I och med att valen förrättas i kommunfullmäktige på tisdag och vi passerar årsskiftet kommer jag alltså att ha följande kommunala förtroendeuppdrag:

Samtidigt lämnar jag några andra uppdrag som jag haft under den gångna 4-årsperiden. Jag önskar de personer som tar över efter mig lycka till. De är:

 • Miljö- och Hälsoskyddsnämnden: Christoffer, Pierre och Agneta.
 • Norrenergi: Per.
 • Norrvatten och Käppala (förbundsfullmäktige): Sara och Anne.

Peter_Edholm-2

 

 

 

 

Liberala hälsningar,

Peter Edholm (FP)

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tack för förtroendet!

 1. Kees skriver:

  Hej Peter,
  Grattis till ditt nya uppdrag. Jag hoppas att nämnden nu tittar över kulturskolans avgifter, som tyvärr höjdes under föregående mandatperiod, och enligt förslag på solna.se ser ut att höjas ytterligare. Solna kulturskola är en fantastisk resurs för Solnas barn (och även vuxna), men idag har det tyvärr blivit omöjligt för familjer med små marginaler/fler syskon att ta del av detta.

  Jmf:
  Solna: instrument fortsättningsnivå: 1300 kr/termin (1325 i det förslag som ligger för 2015), 50% rabatt från syskon 3.
  Sundbyberg: instrument forts, 850 kr/termin, syskon 2 550kr, syskon 3 250kr
  Stockholm: instrument forts 900 kr, syskon 2 fullpris, syskon 3 gratis

  För en familj med tre barn som vill lära sig spela ett instrument kostar det alltså 3250 kr i Solna (innan höjningen), 1650 kr i Sundbyberg och 1800 kr i Stockholm.

  Med vänliga hälsningar,
  /Kees

  Gilla

  • Tack Kees!

   Underligt. Jag vet att jag besvarade din kommentar ordentligt – redan samma kväll, men ser nu inga spår efter mitt svar. Synd – för det var ganska utförligt.

   Hur som helst – jag ser gärna på en jämförelse mellan kommuner när det gäller avgifter på kultur- och idrottsområdet. Men en sådan är ju inte helt enkel att göra. Det är ju säkert så att man i olika kommuner ”får olika mycket för pengarna”. I fråga om musikskola – hur stora är grupperna? Ingår instrumenthyra? Vilken utbildning har pedagogerna? …

   Dessutom har olika kommuner olika kommunalskatt. I Solna har man mer kvar efter skatt än i andra kommuner.

   Men din huvudpoäng var ju att det i Solna är svårare för för familjer med flera barn och små inkomster att låta barnen ta del av avgiftsbelagda aktiviteter i Kulturskolan. Det är värt att titta på.

   Gilla

 2. Irene Strandgren Brf Duvslaget 1 skriver:

  Grattis till den nya posten, hoppas att kulturen kommer att nå ut till Frösunda. Vi saknar naturliga mötesplatser.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s