Låt Frösundaborna få ha kvar ett postombud i närområdet!

Det ryktas att Posten planerar att dra in postombudet på Gustav III:s Boulevard och att det inte heller skulle vara aktuellt att den verksamheten flyttar till Postens Företagscenter vid Frösunda Torg eller till Vi-butiken vid rondellen.

Om detta är sant så kan det alltså bli så att Frösundaborna ska behöva ta sig tvärs över halva kommunen för att kunna uträtta en del av sina postärenden. Låt vara att kommunen är en av landets minsta, men att bli hänvisad till ICA Maxi i Solna Business Park (som någon hade hört) är ju helt orimligt.

Det troliga är att det inte bara är i Frösunda som man kommer att uppleva en försämring, utan att detta är allmänt tvärs över flera stadsdelar.

Jag kommer att

 1. söka kontakt med ansvariga hos Posten för detta beslut så att vi i steg 1 får veta exakt hur planen ser ut
 2. försöka påverka detta så att vi åtminstone i Frösunda kan få ha kvar ett ombud.
 3. verka för att kommunledningen, trots att detta inte är en kommunal angelägenhet, ska uttala sig i frågan.

Återkommer i frågan…

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Låt Frösundaborna få ha kvar ett postombud i närområdet!

 1. Frösundabo sen -98 skriver:

  Nu har tyvärr det vi befarade hänt: Anton & Elias café har slutat som postombud. I stället är vi sedan i måndags hänvisade till – hör och häpna – Hemköp i Solna centrum! Och jag som tyckte att det var långt till Hagalund, när närmaste postombud låg där för ett antal år sedan … Hur och av vem kan detta anses vara en acceptabel lösning!?

  Varför Postens företagscenter vid torget inte kan ta över denna verksamhet är för mig en fullständig gåta. Det skulle inte förvåna mig ifall även de snart slår igen portarna p.g.a. för dåligt underlag, nyttjande eller liknande. Men om någon tänkte till och slog ihop båda dessa verksamheter skulle dessa problem lösas, men så rationell kan man ju inte kräva att någon ska vara …

  Nästa steg är väl att man måste ta sig till postterminalen i Älvsjö och själv leta upp sitt paket.

  Gilla

 2. Frosundakillen skriver:

  Vilken tur att vi får ha postombudet kvar! Det hade ju varit helt sjukt om det inte fanns någonstans i Frösunda. Det är trots allt ganska många som bor här och fler lär det bli i de nya husen som snart är klara.

  Gilla

 3. Efter att ha forskat i detta och pratat med flera olika inblandade, så kan vi konstatera att Anton och Elias Café kommer, även efter den 1 mars, att forsätta vara ombud för Posten.

  Posten säger också att, OM nuvanrande ombud av någon anledning skulle upphöra att vara ombud, så kommer de i första hand att söka en lösning med ett lokalt ombud i området och INTE hänvisa oss till Coop, ICA, Willys eller Hemköp som de annars har centrala ramavtal med.

  Gilla

 4. Frösundabo sen -98 skriver:

  Enligt föreståndaren för Anton och Elias café ska postverksamheten vara kvar. Han om någon borde ju veta, men det kan ju också vara så att Posten medvetet låter bli att informera honom tills strax före slutdatum.

  Däremot funderar han på att sluta som Schenker-ombud. Det innebär tydligen väldigt mycket arbete samtidigt som det genererar väldigt lite pengar.

  Gilla

 5. Gunilla: Det är nog dessvärre inte bara rykten. Källor inom posten har bekräftat att de förändringar som är på gång får den följden att Frösunda blir helt utan postombud.

  Jag har, två gånger, via Postens hemsida försökt få kontakt med dem för att få veta exakt hur planerna för Solna och Frösunda ser ut. Inget svar! Trots att Posten på sin hemsida lovar återkomma inom 24 timmar…

  Inom Folkpartiet i Solna har vi aktiverat oss för att få klarhet i detta och för att försöka påverka Posten att ändra sitt beslut.

  Jag återkommer så fort jag vet mer.

  Gilla

 6. Gunilla Lundén skriver:

  Här verkar två krafter åt motsatt håll! Fler och fler använder nätet till att köpa böcker, teknik, hemmaprylar mm- ett praktiskt sätt att handla om postens utlämningsställe finns i närheten och att man kan nå det utan bil. Vem vill ”ta sig runt halva stan” för att hämta inköpen!
  Hoppas verkligen att detta bara är ett rykte!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s