Nu ger vi kärlek till Bergshamra IP

En av de saker vi 2017 skrev in i Liberalernas ”kommunalpolitiska handlingsprogram” var att vi ville att kommunen skulle rusta upp Bergshamra Idrottsplats – eller BIP som den ibland kallas i stadshuset. Sedan såg vi till att det också kom in i den styrande majoritetens regeringsprogram för 2019-2022.

Och nu händer det.

Idéskiss som visar den nya entrén vid idrottsplatsens sydöstra hörn söderifrån. Illerstigen nere till vänster i bild.
Foto från Solna.se

Den här upprustningen är viktigt för oss liberaler. Fysisk aktivitet har så många olika positiva effekter. Både sådan aktivitet som planeras och bokas via en idrottsförening och mer spontan rörelse som inte kräver vare sig medlemsskap, planering eller bokning.

För att en idrottsplats ska vara attraktiv och tillgänglig för alla, så krävs ett antal saker. Först själva idrottsytorna förstås. Gräsplaner för fotboll, landhockey och amerikansk fotboll. Sedan tennisbanor, löparspår, friidrottsytor samt is för allmänhetens åkning och för bandy, … Allt det finns på Bergshamra IP.

Men dessutom behövs omklädningsrum, toaletter och utrymmen för domare, speaker och media. Därtill lokaler där idrottsföreningarna kan hålla till med möten och förvaring. Plus en kiosk så att man kan ordna enklare servering.

Om en idrottsplats ska vara tillgänglig för alla, på riktigt, så krävs ramper och andra anordningar så att det fungerar även för den som tar sig fram med hjälp av hjul. jag tänker på barnvagnar, rullstolar, rollatorer och permobiler.

Alltsammans ska göras på att hållbart sätt, så att energiförbrukning och annan miljöpåverkan hålls på en rimlig nivå. I hållbarhetsperspektivet ingår också att det ska vara enkelt att ta sig till idrottsplatsen per cykel och möjligt att låsa fast sin cykel på ett bra sätt.

I planeringsfasen är berörda idrottsföreningar involverade så att det inte sitter kloka gummor och gubbar i stadshuset och hittar på saker som ingen frågat efter…

Läs mer om satsningen på stadens hemsida.

Här finns ritningar och beskrivning av det arbete som planeras.

Om Frösundaliberalen - Peter Edholm (L)

Socialliberal Frösundabo. Kultur- och fritidskommunalråd i Solna sedan 2015.
Detta inlägg publicerades i Solna och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu ger vi kärlek till Bergshamra IP

  1. Anders Johansson skriver:

    Hej, involvera gärna Amerikanska fotbollen också i planeringsfasen.

    Önskan både från Solna Sportklubb och Solna Gymnasium som bedriver verksamhet på ”BIP”.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s